Οκτώβριος 24 2016 0Comment

Βράβευση Έργου: Βιοκλιματική αναβάθμιση του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα της Θήβας

Το Gold βραβείο στην ενότητα Βιώσιμη Πόλη της κατηγορίας Αστική Ανάπλαση των “Best City Awards 2016” κέρδισε η Θήβα για το έργο «Βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκους του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα του Δήμου Θηβαίων».

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάουπαραβρέθηκε, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στην τελετή απονομής των “Best City Awards” στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, όπου παρέλαβε το χρυσό βραβείο, δηλώνοντας :

Το έργο για το οποίο βραβευτήκαμε είναι ένα έργο πνοής για την πόλη, ένα έργο που είχαν ανάγκη η πόλη και οι δημότες. Πρόκειται για τη βιοκλιματική αναβάθμιση του ιστορικού Ρέματος Χρυσορρόα της Θήβας, μέσω της οποίας αναβαθμίστηκε μια περιοχή συνολικού εμβαδού 20.950 m2. Δημιουργήθηκε ένα πολύ όμορφο πάρκο, το οποίο ενισχύθηκε σημαντικά με πράσινο, κατασκευάστηκε πεζόδρομος, ποδηλατόδρομος, πέργκολες και ενισχύθηκε με αστικό εξοπλισμό. Η βιοκλιματική αναβάθμιση του χώρου (με τη χρήση ειδικών υλικών) συμβάλλει στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής με τη μείωση της μέσης μέγιστης θερινής θερμοκρασίας περιβάλλοντος.

Το έργο αυτό (συνολικού προϋπολογισμού 1.594.985,97 €) χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013

Βράβευση Χρυσορρόα Best City Awards 2016 02

Παρακολουθήστε το video της βράβευσης του έργου Βιοκλιματική αναβάθμιση του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα της Θήβας στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

koropoulis

Write a Reply or Comment