Περιγραφή Έργου

Το έργο αφορά στην ανακατασκευή υφισταμένων πεζοδρομίων της κεντρικής οδού, Λεωφόρου Αθηνών, που διέρχεται την πόλη της Αλιάρτου

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Αθηνών από την είσοδο της δυτικής πλευράς έως την διασταύρωση της Άσκρης, με σκοπό τη λειτουργική της αναβάθμιση, την αύξηση της ασφάλειας και την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των πεζών με προτεραιότητα στα άτομα με κινητικά προβλήματα. Με την υλοποίηση του έργου αναμένεται η ενίσχυση και η τόνωση της δραστηριότητας των εμπορικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται κατά μήκους της οδού παρέμβασης στην ευρύτερη περιοχή. Η διαδρομή διέρχεται από σημαντικές λειτουργίες της πόλης όπως το Δημαρχείο και τους κήπους, το αστυνομικό τμήμα, τα κτίρια του Οργανισμού Κωπαϊδας καθώς την γέφυρα του ποταμού Λόφι που διέρχεται της πόλης της Αλιάρτου.

Η Αρχιτεκτονική μελέτη έχει σκοπό επίσης, σε συνδυασμό με την μελέτη Η/Μ, να συμβάλλει στην δημιουργία αναβαθμισμένων κοινόχρηστων χώρων στην περιοχή με σκοπό την βελτίωση του αστικού πράσινου και την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής καθώς σε δεύτερο επίπεδο να τονώσει και να αναπλάσει την γέφυρα Λόφι , τον χώρο εξυπηρέτησης των ταξί και την πλατεία του Δημαρχείου.

 

Λεπτομέρειες Έργου

Κατάσταση
Αναθέτων ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ
Τοποθεσία ΑΛΙΑΡΤΟΣ
Προυπολογισμός 1.215.000,00 €